Vad kostar ett hus?
I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.
Vad kostar det att boka ett möte?
Det är ingen kostnad för att boka ett möte med våra säljare. Se säljaren som din personliga rådgivare som guidar dig genom hela processen och som hjälper dig att fatta besluten i rätt ordning.
Vem håller i allt?
När du väljer att bygga med Myresjöhus totalentreprenad får du en egen projektledare som både ser till att bygget löper på som det ska – och att du hela tiden vet vad som händer när ditt nya hem växer fram.
Vilka tillval kan jag göra?
Läs mer om vår standard och tillval här. Vi har även en folder som redovisar vår utgångsstandard och ett urval av de tillval du kan göra. Om du besöker något av våra försäljningskontor så kan du få foldern där.
Finns det hus jag är intresserad av som visningshus?
Myresjöhus har mängder av visningshus runt om i landet, här kan du se alla visningar. Dessutom kan du uppleva våra husmodeller i VR på våra kontor, och vi kan ofta även ordna visning i hus som någon av våra kunder byggt. Din säljare kan berätta mer om alla möjligheter.
Vad innebär nybyggnadsförsäkring?
Nybyggnadsförsäkringen gäller i tio år och omfattar skada och fel som inte täcks av entreprenadens garanti eller annan försäkring. Läs mer om våra försäkringar här.
Kan man ändra i planlösningen?
Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att justera planlösningen efter era personliga önskemål är stor. Våra arkitekter kan även hjälpa dig att rita ditt hus från grunden. Prata med din säljare, så hittar vi en lösning som passar er.
I vilken ände ska vi börja?
Prata med en av våra säljare, så får du all information du behöver. Och läs gärna vår Husbyggarskola, som tar dig igenom hela husresan från start till mål.
Hur bygger ni era hus?
Myresjöhus bygger så kallade planelement vilket kortfattat innebär att vi tillverkar delarna till husen inomhus i vår fabrik. Sedan byggs huset klart på er tomt. Att bygga på vårt industriella vis är ett effektivt och kvalitetssäkert sätt att bygga.
Vilka försäkringar har jag?
När du bygger med Myresjöhus totalentreprenad ingår alla garantier och försäkringar du och ditt hus behöver, vi skickar även med dig en villahemförsäkring för den första tiden i ditt nya hem.
Hur lång byggtid har ni på vår tomt?
Hur lång tid det tar att få ditt hus färdigställt varierar beroende på var i Sverige du bygger. 18-22 veckor från start till mål är inte ovanligt.
Varför hittar jag inga priser?
I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ge priser. Prata med din lokala säljare om du vill få mer information om priset på våra hus.
Hur mycket får man låna?
Det är väldigt individuellt hur mycket man får låna, och det hjälper din bank dig reda ut. Hos Nordea kan du också själv räkna på hur mycket ni kan låna direkt på webben, verktyget hittar du här.
Hur mycket kontantinsats behövs?
85% av bostadens värde går att belåna med bolån. Resterande del, 15%, behöver finansieras på annat sätt. I normalfallet kommer det eget sparande eller från försäljningen av nuvarande boende. Läs mer om husfinansiering här.
Hur mycket behöver vi amortera?
Bolån över 70 procent av bostadens värde ska amorteras med minst 2 procent per år. Bolån på 50-70 procent av bostadens värde ska amorteras med minst 1 procent per år. Lånar du mer än 4,5 gånger hushållets totala bruttoårsinkomst, ska du amortera ytterligare 1 procentenhet på lån som hör till bostaden. Se också till att undersöka dina möjligheter till amorteringsfrihet. Hos Nordea kan du som bygger hus med Myresjöhus få möjlighet till amorteringsfrihet i fem år, oavsett belåningsgrad.
Vad är ett byggnadskreditiv?
Byggnadskreditiv, eller byggnadskredit, är en tillfällig finansieringslösning som används för att betala alla större kostnader under tiden som du bygger ditt hus. Hos Nordea betalar du bara ränta på de pengar som du har använt när du bygger med oss på Myresjöhus. När ditt nya hus är klart, slutbesiktat och försäkrat görs krediten om till ett bolån. En fördel är att du inte behöver amortera under byggtiden och när huset är färdigbyggt har du möjlighet till amorteringsfrihet i upp till fem år.
Spelar det någon roll vilken bank jag väljer?
Du ska naturligtvis välja en bank som ger dig bra villkor och som du får bra kontakt med. Det är också en stor fördel om banken kan nyproduktion, eftersom finansieringen här fungerar lite annorlunda än ett vanligt bolån. Vi på Myresjöhus samarbetar gärna med Nordea, eftersom vi vet att de är duktiga på nyproduktion.
Vilket värmesystem är lämpligt?
När du bygger ett Myresjöhus väljer vi ut den värmelösning som passar bäst – både för huset och för dina behov. För de allra flesta räcker en effektiv frånluftsvärmepump alldeles utmärkt, men för dig som bygger ett riktigt stort hus kan bergvärme vara ett bättre alternativ.
Vad är BBR?
BBR, eller Boverkets byggregler, är en samling föreskrifter och allmänna råd som fastställs av Boverket och som styr byggandet av bostäder och lokaler i Sverige.
Är solceller ett bra komplement till min värmeanläggning?
Absolut, med rätt antal solceller kan du nästan bli helt självförsörjande på el, även om det naturligtvis beror på dina elvanor. Självklart kommer dina solceller också att producera olika mycket el under olika delar av året, men när du producerar mer el än du själv förbrukar kan du sälja tillbaka den till elbolaget.
Hur mycket påverkar fönster?
Fönster är en viktig del av husets klimatskal, och mängden fönster i ett hus har stor påverkan på dess energianvändning. Ett sätt att kompensera för det är att utveckla fönstren så att de får bättre energiegenskaper och isolerar bättre. Detta är dock inte alldeles bekymmersfritt. Dels blir fönstren dyrare ju bättre U-värde de har, dels är det så att ju lägre U-värde ett fönster har desto större blir risken för kondens eller is på utsidan. Att fönstren får kondens eller is på utsidan innebär inte att det är fel på fönstren utan snarare tvärtom, det visar att fönstret isolerar väldigt bra.
Är det bra med bergvärme?
Den här typen av värmesystem lönar främst i stora hus eller hus med hög energianvändning. En bergvärmeanläggning är en relativt kostsam investering. Den sparar i och för sig väldigt stor andel energi, men i och med att nybyggda hus totalt sett förbrukar väldigt liten mängd energi är det inte säkert att investeringen i bergvärme betalar sig. Här kan du läsa mer om olika värmelösningar.
Hur jobbar Myresjöhus med hållbarhet?
Hos oss på Myresjöhus är hållbarhet en naturlig del av vår vardag. Vi ser det som en grön, social och ekonomisk tråd som löper från de småländska skogarna, via husfabriken – och ända in i ditt nya hem. Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete.