Det här med att bygga hus är ett stort beslut. Och stora beslut känns alltid tryggare när man vet mer om vad det innebär. Här vill vi gärna tipsa om försäkringsbolaget Gar-Bos podd som passande nog heter Husbyggarpodden.
Innan du börjar bygga hus kan det kännas tryggt att först samla på dig kunskap.
Det ekonomiska i tillvaron får ju stor betydelse när det är dags att bygga hus – och på temat privatekonomi finns det mycket intressant att upptäcka i poddformat. Sveriges Radios Ekonomiakuten svarar både på lyssnarfrågor och ger tips om sparande. En Economistas Podcast lyckas faktiskt med konststycket vara underhållande fast det handlar om pengar. Och vi ska heller inte glömma våra vänner på Nordea och deras podd Sparpepp .
Poddar om inredning finns det gott om, och här kanske du får prova några olika innan du hittar en som passar din stil och inredningsfilosofi. Elsa Billgren och Sofia Wood bjuder i sin podd Billgren Wood på personliga trendspaningar. Inredarna i Hemma Bäst ger handfasta tips om hur ditt hemma blir som bäst – och i Bakom Flödet varvar inredarna (och systrarna) från Studio In tankar kring inredning, företagande, personlig utveckling och livet. Eller varför inte testa Mörlin Wistrand , där en skicklig snickare möter en erfaren inredare ger dig användbara tips för både inredning och hemmafixande.
Även när det gäller trädgård finns poddar för alla smaker. Kanske har du tittat på Drömträdgården i SVT? Då kan du fortsätta följa programledarna Linnéa Dickson och Nicole Wilson i deras podd Trädgård, trädgård, trädgård. Trädgårdspodden Rotad bjuder in olika specialistgäster som ger goda råd, och Hanna och Rebeccas trädgårdsliv är också en omtyckt podd på temat. Sedan finns det även äldre trädgårdspoddar som fortfarande är väl värda en lyssning, som Skillnadens av Sara Bäckmo.
För dig som letar trädgårsinspiration finns det gott om poddar att botanisera i.
Utöver nyss nämnda trädgårdspoddar finns det också guldkorn som fokuserar lite extra på det ätbara i trädgården. Vi måste naturligtvis nämna Lotta Lundgren och Tove Nilsson och deras Jordkommissionen. Men även Självhushållningssystrar är ett tips för dig som vill odla ätbart. Eller varför inte testa Odla med P1? Korta avsnitt, men fullmatade med trender inom odling, experttips och goda råd.